We spelen niet in de Regiocup

31 mei 2021 18:45


Hapse Boys heeft besloten om de jeugdteams niet in de KNVB Regiocup te laten voetballen. Een enkel combinatie team neemt wel deel aan de Regiocup en doet dat voor nu even onder de vlag van De Zwaluw.

Natuurlijk hadden we al onze teams nog graag een aantal wedstrijdjes laten voetballen in het seizoen 2020/2021 waarin zo weinig mogelijk was op voetbalgebied.

Senioren

Voor de senioren lukt dat niet omdat de versoepelingen simpelweg te laat komen. De KNVB organiseert voor hen geen wedstrijden meer omdat er tot eind juni te weinig tijd over is. Daarbij wordt er rekening mee gehouden dat de spelers/speelsters voorafgaand aan te spelen wedstrijden 2 tot 3 weken getraind moeten hebben.

Jeugd

De KNVB gaat, dankzij de recent aangekondigde versoepelingen, voor de jeugd op 5, 12, 19 en 26 juni 2021 wedstrijden organiseren onder de naam Regiocup. Een aantal overwegingen heeft ons doen besluiten hier niet aan deel te nemen:

  • Ieder jaar worden de velden vanaf uiterlijk half juni in onderhoud genomen. Dit in verband met het noodzakelijke onderhoud en de daarvoor gewenste 10 weken herstel. Zo worden ook dit jaar na 13 juni de velden hiervoor buiten gebruik gesteld.
  • Voor een deel van de teams hebben we onvoldoende bezetting. Dit komt door leden die gestopt zijn of geblesseerd zijn. Daarnaast geldt dat het opstarten en begeleiden van de Regiocup in korte tijd veel inzet van vrijwilligers vraagt, die in de maand juni ook deels andere plannen/afspraken hebben.
  • We voor de jeugd op 12 juni 2021 al een afsluitende activiteit gepland hebben, waarvan de organisatie al in een ver gevorderd stadium is.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!